aku adalah aku

My photo
shah alam, selangor, Malaysia
Tukar warna background

Sunday, March 20, 2011

lajukan loading page facebook

1.kamu mesti disconnect line internet kamu.. .tak perlu close mozila firefox or etc jika kamu sedang menggunakannya.

2.open network and sharing center macam gambar bawah ni.



















3.Selepas click,Pergi ke control panel macam gambar kat bawah ni.

















4.Tekan user accounts and family safety macam gambar bawah ni.















5.Selepas click,tekan ke user accounts macam gambar bawah ni.


















6.Selepas click benda tadi,tekan change user account control setting macam gambar bawah ni.


















7.Setelah tekan tadi,tutrunkan button notify tu macam gambar bawah ni.










8.Selesai menurunkan button notify tadi,sekarang kamo pergi ke my computer cari folder windows,kemudian cari folder system32,selepas itu cari lagi folder drivers dan terakhir kamo tekan folder etc. macam gambar bawah ni.


9.Setelah kamo jumpa folder etc,kamo kene tekan file host macam gambar bawah ni.



















10.Setelah menekan host tadi,sekarang kita buka file host dengan note pad macam gambar bawah ni.


















11.Lepas menekan note pad tadi,kamo kene scrool kebawah macam gambar bawah ni.










12.Lepas tu,kamo kene tambah code  203.106.85.66 www.facebook.com ni di bahagian bawah note pad tadi,buat macam gambar dibawah.










13.lepas tu,save note pad dan keluar.. .kemudian hidupkan balik line internet kamo.dan terus ke facebok.com


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Labels ♥