aku adalah aku

My photo
shah alam, selangor, Malaysia
Tukar warna background

Monday, March 21, 2011

Jepun dan Kad Rabbit

Kelas Jepun pagi ni best. Sensei banyak citer pasal hidop die sebagai student kat Jepun. Aku sangat kagum dengan orang Jepun. Rase cam teringin sangat nak gi Jepun. Huhu.. Orang Jepun ni sangat punctual. Orang Jepun ni jugak sangat jujur. Kalo tinggal laptop due tige bijik atas meja camtu je pon kompem takkan hilang. Betapa tingginye tahap kejujuran dorang. Satu lagi yang besnye pasal Jepun. Dalam klas kalo nak tido takyah nak malu-malu. Tido je kalo nak tido. Takyah susah-susah nak cover muka ngan buku. Haha.. 


Next story. Hari ni aku ade beli kad RABBIT. Rm5. Nak naek bas kena gune kad tu. Aku tak taw cane nak gune. Nak tanye orang, tapi malu. Bodoh sombong lak aku nih. Heheh.. Pas dah tengok orang dok touch-touch baru la aku paham. Kalo nak masok, touch sekali.Kalo nak kuar pon kene touch gak. Kalo touch mase kuar, die bagi diskaon. 80sen je sekali naek. Bes gak kan.. Bagos bas RAPID.


Ade yang bes dan tak bes pasal sistem tiket bas RAPID yang baru ni. Yang tak besnye :
1. Nak naek dan turun bas kene berator. Sbb nak touch-touch kad.
2. Kalo tertinggal atau terhilangkan kad cane?? Terpakse la beli yang baru.
3. Aku dah takleh nak kumpol tiket bas Rapid lagi. Hobi pelik aku terpakse dihentikan. huhuk..


Pada pendapat aku, kad ni sangat bes. Pasni dah takyah susah-susah nak prepare duit singgit. Hee..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Labels ♥