aku adalah aku

My photo
shah alam, selangor, Malaysia
Tukar warna background

Friday, January 28, 2011

baby-ku

yey!! aku ade 4 ekor baby kuceng.. tomei2 sumenye.. hee~

semong sgt hepi bile dpt adek-adek baru.. siap pelok2 lg..
kakak yang sgt baek.. =)
mane pegi mama dorg nih.. seb baek ade kak semong.. leh tlg jage adek2..

dah pandai jalan..

Thursday, January 27, 2011

kek SARAWAK

kek ni hadiah hari jadi adek aku yang ke-15, pada 22 januari 2011.. die teringin sgt nak makan kek tu.. so, aku sebagai kakak yang baek ati pegi la beli kek sarawak ni kt SACC.. harge die RM30 JER.. 

meriah tol kaler kek ni


Monday, January 24, 2011

..VILLA NABILA..

tibe-tibe aku teringin nk heboh-hebohkan pasal VILLA NABILA ni.. ade kesah seram di sebalek villa itu.. jeng..jeng.. jeng..

ni post dari pesbuk:
       Kalau rasa berani sangat, try la 'berhijrah' ke sana.. tapi ingt.. waktu mlm ye? jgn lupa rakam.. hehehe.. Dah ramai yg saja nk jln2 ke Rumah Hantu tak berbayar tu.. ye la.. dia bukannya mcm funfair.. ok, aku ada url video drpd budak poli JB, dorg ada masukkan kat youtube.. ni rakaman siang hari.. http://www.youtube.com/watch?v=fQ1omgTq-rk
       Member aku pernah masuk Villa Nabila tu, orang kata, kalau masuk genap, kat dlm tu jadi ganjil.. kalau masuk 8 org, cuba korg kira kat dlm tu.. entah-entah 9 orang.. kalau tak percaya korang leh tanya pengalaman (facebook name Tyecik Hades).. Kisah ni berlaku masa zaman rempitnya dulu.. Mat rempit biasa lah, hati cekal & kering.. Dorg akan cuba buat sesuatu yg org lain x berani nak buat.. Kalau korg dah pergi ke Villa Nabila tapi tak jumpa apa2 tu Alhamdulillah la.. Kadang2 time nk balik tu, enjin kenderaan takleh nak start.. TU MEMANG DAH BIASA TERJADI kat Villa Nabila..
       Ada beberapa budak penakut ni lagi best, takut punya pasal, dorg pilih cantik je iaitu pada bulan Ramadhan. Lepas bersahur kat Singgah Selalu pukul 2 pagi, dorg terus wat rombongan Cik Kiah ke Villa Nabila.. Nak tau apa terjadi? Lepas je matikan enjin nak ke rumah tu, tiba2 bumbung kereta dorg kena ketuk.. Lagi dasyat enjin kereta dia tak leh hidup.. Tapi Alhamdulillah, selepas beberapa doa di baca, enjin kereta pun hidup & mereka membatalkan hasrat utk jejak kan kaki ke dlm Villa Nabila tu.. Ingat! jangan sampai meracau sudah..
       Korg tau apa itu seni? Kalau korg minat dlm bidang fotografi, dah tentu korg akan tau.. Utk menghasilkan seni dlm sesebuah gmbr, kebanyakkan fotografer akan menjadikan bangunan2 lama & terbiar sebagai 1 monumen penting dlm sesebuah gmbr itu.. Kebanyakkan fotografer dah serik utk ke Villa Nabila biarpun pada waktu siang.. Ini kerana gmbr yg dorg snap termasuk sekali benda yg tak di undang.. 
       Utk pengetahuan korg, terdapat 3 buah banglo terbiar di Bukit Serene. Pertama Banglo kerabat sultan, Kedua Villa Nabila & yg ke tiga agak dlm sikit iaitu sebuah Banglo seorang doktor.. Bahaya & belum di siasat.. 
       Mengapa Villa Nabila begitu mistik? apakah punca dari mulut ke mulut yg sering di katakan di kalangan rakyat Johor Bahru? Nabila ni adalah seorang budak kecil, dia di bunuh oleh mak tiri (ada yg kata amah) yg tamakkan harta peninggalan bekas suaminya juga ayah kepada Nabila. Lama juga tertanam di dalam dinding rumah berkenaan. Sehinggalah polis dapat selesaikan kes ini. Kepada polis yg baca artikel ini, sila sahkan cerita ini please~ hehe.. ni video yg kedua aku search kat youtube.. tak tau la budak mana punya kerja.. http://www.youtube.com/watch?v=h7RRI2oelY0 kalau korg rajin, korg try la main pause-pause.. mana lah tau korg ternampak lembaga yg tak di ingini masuk dlm video dorg tu.. huhuhu..

pintu masok


dorg ni dah test tahap keberanian dorg.. anda bile lg?? 

ekceli bnyk version cite ni..

VERSION 1 
Ada sekeluarga yang bahagia tinggal di villa itu. keluarga itu dianugerahkan pewaris kekayaan dan dialah si jantung hati kepada keduaorang tuanya.

nabilla nama diberi. aku tidak berapa tahu latarbelakang keluarga itu, tapi kalau aku nak reka2 cerita boleh sahaja.tapi aku tak mahu ok!

nabilla telah di bunuh dengan kejam oleh amah di rumah itu. mayatnya di simenkan sekali bersama rumah itu.

mengikutcerita saksi yang pernah masuk kedalam rumah itu, segala perabot dalamrumah itu masih ada dan dalam keadaan baik. terdapat juga gambar2nabila di atas meja ruang tamu utama rumah itu."

VERSION 2 
Nabilla dan keluarganya adalah dari golongan berada. BAnglo yang tersergam indah betul2 berhadapan dengan laut dan sangat cantik pemandangannya.  NAmun sekarang banglo tersebut dipenuhi semak samun dan agak horror bile dilihat. Dengar ceritanya keluarga NAbilla telah dirompak dan dibunuh dengan kejam. Kesemuanya mati dalam keadaan sadis dan sejak dari itu, banglo tersebut tidak berpenghuni lagi.

VERSION 3
Keluarga NAbilla telah dirompak dan Nabilla telah dirogol dan dibunuh dengan kejam. Mayatnya ditanam di dinding rumah tersebut.

VERSION 4
Keluarga Nabilla adalah golongan berada dan mereka hidup dalam keadaan harmoni. Tanpa diketahui sebab musababnya, tiba2 satu hari bapa Nabilla mengamuk dan menembak semua orang dalam banglo tersebut dan kemudian membunuh dirinya sendiri.



p/s : kalo nk tahu lebeh lanjot pasal VILLA nabila ni, rajen2 la search sendiri.. kalo cukop berani, cube try test gi kt situ.. hoho!!

Saturday, January 22, 2011

klas first multimedia + esemen

arggghhh!! sgt tak bes kelas di petang jumaat.. encek, tolong la tukar hari laen.. plishhh!! malas kot nk gi klas petang-petang jumaat cmtuh.. kasihani la kami.. 
-_-


hari PERTAMA die dah bagi esemen.. hatoi!! lemah tol la.. pe esemen yg die bg?? senang je esemen die.. die suroh wat esemen bertajok "MY PORTFOLIO".. mggunekan microsoft POWERPOINT.. 5 minutes presentation..


rasenye klas ni sebijik cam klas sains info kt matriks dulu.. tp malangnye sume yg aku blaja pasal PHOTOSHOP, FLASH dulu sume aku dh lupe.. naseb baek la ade klas ni.. leh blaja balek.. hihi!!

berpoye-poye di JJ BUKIT RAJA

kami ber-4 farah, ana, dira and ikha pegi JJ Bukit Raja.. 1st time aku kuar ngan housemate.. jalan-jalan menghabeskan duet time cuti thaipusam.. ktorg makan mcD, usha2 baju, and then tgok muvie citer khurafat..


dira and the twins


makan-makan

nyum-nyum

teringin nak pakai skirt.. heheh!!

tibe-tibe terjatoh hati kt baju ni.. =)

p/s : kami sangat heppy.. yey!!

Tuesday, January 18, 2011

♥♥ pop princess by the click 5



I lost myself at your show last night   
Looking at the sparkling eyes
In the middle of a fresher crowd
You keep living like you're a movie star
But tell me who you really are
When the lights go down


Baby you're a glitter doll
On the radio
I dissolve
In the stereo
You've got me
You've got me coming back for more


Pop princess hold my hand
Pop princess I'm a fan
Pop princess I need you now
Freak me out turn me inside out
Pop princess make me smile
Pop princess drive me wild
Pop princess I need you now
So baby turn your love up loud


You were hiding in a darkened stall
Waiting on your curtain call
Getting your piece of mind
But I was looking past the glossy stare
I knew who was really there
And I'd like to spend some time


Baby you're a glitter doll
On the radio
I dissolve
In the stereo
You've got me
You've got me coming back for more



Pop princess hold my hand
Pop princess I'm a fan
Pop princess I need you now
Freak me out turn me inside out
Pop princess make me smile
Pop princess drive me wild
Pop princess I need you now
So baby turn your love up loud


Baby girl I think you're radical
But you're a star and I'm fanatical
Can we start something new
Just between me and you


Pop princess hold my hand
Pop princess I'm a fan
Pop princess I need you now
Freak me out turn me inside out
Pop princess make me smile
Pop princess drive me wild
Pop princess I need you now
So baby turn your love up loud


Pop princess oh
Pop princess oh
So baby turn your love up loud
Pop princess oh
Pop princess oh
So baby turn your love up loud
Pop princess oh
Pop princess oh
So baby turn your love up loud
Pop princess I need you now
So baby turn your love up loud
 


p/s:suke giler lagu ni.. dh dengar lebeh 100 kali beb.. =)

Monday, January 17, 2011

..numbers..

pelajaran dlm klas jepon hari ni

0 = zero/rei
1 = ichi
2 = ni
3 = san
4 = shi/yon
5 = go
6 = roku
7 = shichi/nana
8 = hachi
9 = ku/kyu
10 = ju
















hari ni cekgu jepon tu soal aku lak
cekgu::sila baca no student awak dalam bahasa jepon
aku:: erk~ ni, zero, zero, kyu, hachi, yon, ni, zero, san, yon 
(kene repeat kat 5 kali) hehe.. ilek suda..


p/s : aku sgt malu lam klas jepon td... ngehee~

Sunday, January 16, 2011

sepetang di court tenis

ni 1st time aku maen tenis.. kalo si dira tak ajak, tah biler la aku dpt rase maen tenis nih.. thanx to her!! 

malu la pulak kan.. court sebelah ade 4 org jejaka dok maen.. ter-cuci mate jap.. hehek!! gatei plak..

not bad la maen tenis ni.. bes2!! walopon asek dok kutip bola je.. 2 kali bola aku terkeluar court.. power siot!! haha!!

maen skali mule la rase cam nak maen lagi.. seronok jugak rupenye bersukan ni ye.. nyesal tak active-kan diri dlm sukan mse skolah dulu.. huhu~

malangnye takde gamba sbg kenang-kenangan.. pasal pe?? pasal kamera takde le.. tkpe2, nnt maen lg pastu amek gamba bnyk2 okeh.. chow!!

nk terer maen tenis cam minah ni.. hehe!!

...FASTER...

mule-mule plan nk tgok the tourist
pastu tukar plan nk tgok citer little fockers
pastu tgh dok brator tibe-tibe tertukar plan plak skali lagi
yin nak tgok citer FASTER ni
sbb citer ni baru kuar
aq no hal, layan jew
huhu...

FASTER ni muvi yg ke-5 aq tgok kt wayang
mahal woo tiket, 11 hengget hargenye

citer ni sgt la bnyk aksi ganaz-ganaz
banyak bunoh-membunoh, tembak-menembak
aq asek tutop mate, yin lak asek tutop telinge
haha!! klako-klako!!

lakonan The Rock mmg bes
die cam comel lak an lam citer tu  
hihik...  =)






Saturday, January 15, 2011

sehari di Time Square

kol 9.15 pg lg ktorg ber-5 yin, yan, emi, anne & aku gerak gi KL naek bas U80.. naseb baek la sume dpt dudok lam bas.. kalo tak, kene la berdiri sejam lamenye..


sampai je TS ktorg gi amek laptop emi kat LOW YAT.. tak pasal-pasal kene jalan jaoh.. sbb tak tahu jalan short cut.. tp takpe la, bile lg nak xplore kan.. jalan je la puas2..


pas amek lappy emi tuh, ktorg berpecah la.. nk gi isi perot, kasi full tank..
aku ngan yin gi McD, yg lagi 3 tu gi KFC..


ni feberet aku... spicy chicken mcdeluxe... nyum2~

ni lak feberet yin... double cheese burger... 


































pas makan, aku ngan yin gi la pusing-pusing, ronda-ronda dalam TS tuh.. tgok org naek roller coaster, tgok baju, tgok org pelok-pelok.. haha!!


kat LG floor ade pameran untok raye cine coming soon nih.. ade sebijik table besa.. ade bnyk makanan di atasnye.. ingtkan makanan betol, upe-upenye makanan plastik.. tipu tertipah kami berdua.. hagaga!!


then, pas penat bejalan-jalan yin & I gi tgok wayang citer FASTER.. lakonan the ROCK.. dpt la rehat-rehat, rilex-rilex smbil tgok citer.. 


lebeh kurang kol 5 ptg kami ber-5 berangkat pulang ke SHAH ALAM.. konklusinye kami semua sgt hepi sbb dpt jalan-jalan di TS..
=)


p/s : laen kali bleh gi lagi?? hehe

Wednesday, January 12, 2011

NaK PaKai BRaCes, TaPi TaKoT SaKeT

hari ni tetibe je hati rase teringin nak pakai braces... haha!! ngek jew!!

tapi ade satu bende tu yang menghalang sangat2... 

takot saket woo!!

cane2 pon aq nak gak pakai braces... kaler purple gitu... 
pastu nk senyum lebar2... hehek~

tgh dok usha2 citer latest kt blog, terbace lak blog si fatin liyana... die ade bg sket tips kalo nk pakai braces... tapi yang paling menarik perhatian aq adalah mengenai betapa saketnye pabile memakai braces...

SAKIT bile PAKAI braces?

1. SAKIT BILA PAKAI SEPARATOR - separator ni adalah penjarak gigi. orthodontic akan letak separator kat in between gigi geraham korang yang kuat tu supaya gigi korang jarak-jarak sikit. Separator ni dipakai before orthodontic fix braces kat gigi korang. Kiranya rasa sakit tu sekali je. Tahap kesakitan adalah melampau sampai tak boleh nak makan apa-apa. Lama kesakitan : 3-5 hari

2. SAKIT SEBAB ADA ULCER - ulcer ataupon nama kampongnye mate ikan akan mula menumbuhi bibir & lidah. Tahap kesakitan adalah tahap tahap ayam jer kalau nak dibandingkan dengan kesakitan yang dialami ketika memakai separator. Kenapa boleh ada ulcer? Sebab braces tu adalah besi yang dianggap foreign matter oleh mulut. Mulut menghadapi masalah adaptation yang menyebabkan brackett braces berlanggar-langgar dengan anatomy cik mulut anda. Lama kesakitan : 1minggu atau lebih bergantung kepada kehebatan cik mulut mengadaptasi

3. SAKIT SETIAP KALI FOLLOW UP SEBAB WIRE TERLALU KETAT - kesakitan ini akan datang menghampiri anda setiap kali anda balik dari follow up (sebulan sekali). Orthodontic akan ketatkan wire supaya gigi anda rapat. Tahap kesakitan bergantung kepada berapa ketat orthodontic tu bikin. Rasa sakit dia macam gigi nak luruh. Lama kesakitan : 1-2 hari.


4. SAKIT SEBAB CABUT GIGI - cabut gigi memangla sakitkan sebab gigi tu sihat, utuh & cekal. Tapi apalah sangat cabut gigi sebatang dua untuk kecantikan yang abadi. 30 minit sebelum cabut gigi, telan pain killer & jangan tengok jarum. Yang penting, tabah!!

cambes lak bile tgok  org pakai braces ni... leh tutop2 sket gigi kunen tu kan... hehe~

ngee...



Tuesday, January 11, 2011

saje-saje takde keje














=)

Monday, January 10, 2011

..henset pilihan ku..

yesshh!!! akhirnya dah ade keputusan... setelah sekian lame berfikir panjang tentang henset mane yg mnjadi pilihan hati, akhirnya telah mendapat jawaban... hehe!!

antare NOKIA C3 or NOKIA X3... yang mane lg besh??
pilihan aku ialah NOKIA X3!!!

tibe2 terjatoh chenta la sama itu enset... why?? sbb syiru dh gune... heheh!!
dok belek2 hp die tu, tibe2 hati rase terpikat...

NAK GAK HP NOKIA X3 TUH!!!
ayah dh janji nk beli hp baru kt aku...

but I can't wait anymore!!!

like it!!!

kaler mane ek yg bes??






Monday, January 3, 2011

SeMeSTeR 4 BeRMuLa









3 Januari 2011... 


bermulanya semester 4... jadual sem ni mmg bes... padat lg gempak...
tgok tu!!! every friday is a holiday!!!


subjek ape yg ikha amek sem ni??? jeng, jeng, jeng... ade 6 je... yehaa!!


- BJP 401 : JAPANESE LANGUAGE I
- CTU 553: ETHNIC RELATIONS
- ECE 521 : MICROPROCESSOR SYSTEM
- ECE 551 : MULTIMEDIA SYSTEMS AND APPLICATIONS
- ESE 562 : SIGNALS AND SYSTEMS - ANALYSIS AND 
  APPLICATIONS
- MAT 575 : INTRODUCTION TO NUMERICAL ANALYSIS


ade banyak subjek yg cm susah je bunyi nye... tp ntah la... wait n see je lah!!

Saturday, January 1, 2011

heppy new year. HALO 2011.



happy new year u'olz... 1/1/11... cun lak tarikh tu... haa~ cane korg celebrate new year??? ikha sambot lam bilik je sambil packing2 barang... sbb 1hb Jan 2011 kne balek shah alam... tu la!! sape suroh beli tiket bas 1hb!! 


setiap kali datang tahon baru mmg tak sah kalo takde azam baru... taon2 lepas ikha takde pon azam2 ni... taon ni baru la nk cipta azam... mcm buang tebiat laks... hahah!!


beberape bende yang ikha nk wat taon ni :


1. nk naekkan pointer - kalo dapat dean list pon bes gak


2. nk bace sebijik buku motivasi sebulan - buku pinjam pon jd ar


3. nk kurangkan berat badan - kalo bleh nk berat 50kg jew... xmo lebeh2...


4. nk kawal nafsu - nafsu makan, nafsu marah, nafsu shopping dll


5. nk keje part time mase cuti sem - ley kumpol duet bebanyak




lg satu, ikha nk rajen2 update belog nih... huhu!!
harap sume yg ikha nk taon ni tercapai... kalo tak dpt sume sikit pon jadi la... heheh!! lastly~



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Labels ♥